Фонова снимка - линии продукти

Често задавани въпроси

Етикетиращи машини

Бързодействието на машината е свързано с два фактора. Първо диаметъра на съда, колкото е по-малък толкова по-малко време отнема за залепяне на етикета. Второ машините са полуавтоматични - съдовете се поставят и махат на ръка, което зависи от бързодействието на самият оператор. От нашият опит установяваме следните граници на капацитет на машините - 400 - 600 бр./час.

Датчика, който решихме да вградим в машината, е ултразвуков. Технологията му позволява да отчита безконтактно етикета, което предполага 0% амортизация. Сензора е ефективен и поради още една причина. Ултразвуковият принцип на работа измерва разликите в дебелината на етикет и междуетикетие (празно пространство, където е само основата). Това ви дава възможност да работите с всякакви комбинации и дизайни на етикет/основа. Дори прозрачен етикет на прозрачна основа.

На машината може да се работи и с конусни шишета/флакони. Предварително трябва да бъде разпечатан етикет на подходяща дъга.

Може да работите с всички цилиндрични опаковки - шишета, бутилки, буркани, ПВЦ флакони с диаметър от 20 мм. - до 160 мм за STS808.
STS810 позволява работа с много различни правилни и неправилни форми съдове. За най-неправилните форми се предлага калъп, който се монтира
към подвижната платформа. STS816 може да етикира хартиени или пластмасови пликове, с условието да не бъдат напълно прозрачни.

Да можете. Машината STS808 има микроконтролер, който позволява да лепите два етикета и пресмята разположението им да бъде симетричнo върху съда. Двата етикета могат да бъдат в различна форма и размер, стига да съотвестват на процеса по отчитане на етикета. За ваше улеснение е да бъдат разпечатани на една ролка, в последователност лице-гръб или обратното.

Етикетите трябва да бъдат разпечатани на ролка. Важно условие е да се спазва разстоянието между етикета да бъде > 2,5 мм. и диаметъра на шпулата да бъде >76 мм. За повече информация вижте страницата на машината, която сте избрали.

Дозиращи машини STS

Бързодействието се определя от обема, който дозирате и от бързината с която сменяте бутилката. В зависимост от машината, която изберете имаме такава за малки обеми (3.5л./мин. при вода) и такава за големи обеми (10л./мин. при вода).

Машините ни са разделени в две серии - за гъсти (STS811G и STS813G) и за редки течности STS809 и STS812. Имаме машини за дозиране на кремообразни, шампоанообразни и други подобни като вискозитет козметики. Също така на наши машини се дозират розова вода, лавандулова вода, мицеларна вода, олио, зехтин, минерална вода. Някои от нашите клиенти използват машините ни в областта на фармацевтиката и химията.

Грешката, която нашите машини допускат е зависима от това дали се поддържа постоянно ниво в първичният съд от който всмуквате. Важно условие, за да запазите перфектна точност е да контролирате нивото на съда, от който всмуквате. Това може да бъде изпълнено по няколко начина. Ние можем да ви предложим, вариант със следене на нивото от ултразвуков датчик, следене на ниво с капацитивни датчици, следене на ниво с нивомери. Повече за тези продукти може да научите на www.stselectronics.eu

Постарали сме се да вложим възможно най-устойчиви продукти, които да бъдат подходящи дори за работа с агресивни смеси. Флуида има допир до силиконовите маркучи, до силиконовите клапани на помпата и някои съставни части изработени от пластмаса. Силиконовият материал както на маркуча така и на помпата е много издражлив на температура и агресивни смеси. Корпусът на машината е хромникелов, което няма да доведе до ражда и е подходящ за ХВП.

Машината има 2 параметъра, които може да се настройват. Време и скорост. Решихме така, защото нашите клиенти могат с 1 машина да пълнят коренно различни по вискозитет и консистенция продукти. Първоначално правите няколко опита, с които виждате при каква скорост и какво време постигате желаният от Вас обем. След това може да запаметите тези настройки в 8 програми, които да достъпвате с натискането на бутон - това ви дава лесен достъп до продукта, който искате да дозирате. Може да ползвате тези програми не само за различни продукти, но и за различни обеми от един и същ продукт. Например може да запазите на първа програма 100мл, а на втора 500 мл.

До 55 - 65°C при STS809 и STS812 и до  80-85 °C при STS811G и STS813G

Цветни принтери

Това зависи от размера на покритието (количеството) мастило върху етикета, а също така и от настройките на принтера. Всеки принтер позволява корекция в качеството, което оказва влияние в количеството използвано мастило. Всеки принтер L301-L901 има различна разходна норма. Повече информация може да намерите тук:

 

Всичко е в зависимост от количеството мастило, което е нужно за отпечатването на конкретният дизайн. По-големите принтери са по-икономични и обратното.

Всички принтери с изключение на модел L301 имат автоматичен нож. При някой от тях е гилотина при някой е ротационен.

Всички принтери Afinia Label работят с Windows 7/8/10 + или MacOS 10.11+ (без модел LT5C).

Резолюцията на печат е до 4800 dpi.

Може да се използва всякакъв платен софтуер като Bartender или Nicelabel. Може да се отпечатва директно от драйвера на принтера.

Не.

Може да прави, но по-добре да се използва термотрансферен баркод принтер, защото е по-евтин печата. Вижте в страницата с продукти.

Не използваме думата „водоустойчив“, но няколко от нашите етикети, когато са отпечатани с пигментни мастила, са силно водоустойчиви.  Важно е да подберете подходящaта медия за вашето конкретно приложение. Това важи особено за водоустойчивостта. Преди да поръчате голямо количество празни етикети, трябва да изпробвате някои отпечатани етикети на вашите продукти в средата, в която ще се използват. Като цяло, ние предлагаме синтетични медии/субстрати за висока влажност или влажна среда. Виниловите, BOPP и полиестерните етикети са идеални. Най-водоустойчивият субстрат, който продаваме, са прозрачните и бели полиестерни етикети. Те обаче са и най-скъпите. Винил и BOPP са чудесни алтернативи, но отново трябва да бъдат тествани, преди да поръчате голямо количество празни етикети. Винилът е идеален и за много малки или с неправилна форма контейнери, тъй като е много мек и приспособим. За приложения, при които водата не е проблем, хартиените етикети се представят изключително добре и са на достъпна цена. За тези, които се нуждаят от решение за етикети, съвместимо с GHS, L502 е идеалният избор + BS5609 тестване. Тестването включва отстраняване на отпечатък с помощта на самозалепваща се лента, устойчивост на износване и постоянство на оценките на отпечатъка при екстремни условия, включително излагане на ултравиолетова светлина и многократно солен спрей и потапяне. Материалите и отпечатаните изображения от L502 преминаха и в трите категории.

Всички мастила, независимо дали са багрилни или пигментни, ще започнат да избледняват с времето. Обикновено багрилното мастило се препоръчва за вътрешна употреба на продукти, които ще се консумират за по-малко от година. Ако се излагат ежедневно на пряка слънчева светлина или ярка вътрешна светлина, багрилните мастила могат да започнат да избледняват след няколко седмици. Багрилните мастила осигуряват най-добрата гама от ярки, живи цветове, така че обикновено се предпочитат пред пигментните мастила за продукти, които отиват върху храни, вино и други консумативи. Пигментното мастило има UV устойчивост. Пигментните мастила на Afinia Label са тествани на открито повече от година с малко забележимо избледняване. Обикновено се избира пигментно мастило, ако се изискват много години на закрито или до две години живот на открито с малко избледняване. Етикетите, отпечатани с пигментно мастило, ще бъдат малко по-малко ярки, така че обикновено се избират за по-индустриални типове проекти като GHS етикети, етикети, значки за идентификация на снимки, етикети на кошчета и много други.

Не, те са проектирани и произведени за еднократна употреба.

Да, L502, L801 и L901/901+

Желателно е консумативите да се закупуват от нас или от официалната дистрибуторска мрежа на Afinia Label, за да разчитате, че материалите винаги ще бъдат съвместими, а вие ще постигнете високо качество на печат.