fbpx

Контакти

 

Често задавани въпроси

За етикетиращите машини

1Какво е бързодействието?
Бързодействието на машината е свързано с два фактора. Първо диаметъра на съда, колкото е по-малък толкова по-малко време отнема за залепяне на етикета. Второ машините са полуавтоматични - съдовете се поставят и махат на ръка, което зависи от бързодействието на самият оператор. От нашият опит установяваме следните граници на капацитет на машините - 400 - 600 бр./час.
2Какво е ултразвуков датчик?
Датчика, който решихме да вградим в машината, е ултразвуков. Технологията му позволява да отчита безконтактно етикета, което предполага 0% амортизация. Сензора е ефективен и поради още една причина. Ултразвуковият принцип на работа измерва разликите в дебелината на етикет и междуетикетие (празно пространство, където е само основата). Това ви дава възможност да работите с всякакви комбинации и дизайни на етикет/основа. Дори прозрачен етикет на прозрачна основа.
3Мога ли да лепя конусни съдове?
На машината може да се работи и с конусни шишета/флакони. Предварително трябва да бъде разпечатан етикет на подходяща дъга.
4Какви съдове може да лепя на вашите машини?
Може да работите с всички цилиндрични опаковки - шишета, бутилки, буркани, ПВЦ флакони с диаметър от 25 мм. - до 160 мм.
5Мога ли да лепя два етикета? Лице и гръб.
Да можете. Машината има микроконтролер, който позволява да лепите два етикета и пресмята разположението им да бъде симетрични върху съда. Двата етикета могат да бъдат в различна форма и размер, стига да съотвестват на процеса по отчитане на етикета. За ваше улеснение е да бъдат разпечатани на една ролка, в последователност лице-гръб или обратното.
6С какви етикети работи машината
Етикетите трябва да бъдат разпечатани на ролка. Важно условие е да се спазва разстоянието между етикета да бъде > 2,5 мм. и диаметъра на шпулата да бъде >76 мм. За повече информация вижте страницата на машината, която сте избрали.

За дозиращите машини

1Какво е бързодействието?
Бързодействието се определя от обема, който дозирате и от бързината с която сменяте бутилката. В зависимост от машината, която изберете имаме такава за малки обеми (3.5л./мин. при вода) и такава за големи обеми (10л./мин. при вода).
2Какви течности мога да дозирам/пълня?
Машините ни са разделени в две серии - за гъсти и за редки течности. Имаме машини за дозиране на кремообразни, шампоанообразни и други подобни като вискозитет козметики. Също така на наши машини се дозират розова вода, лавандулова вода, мицеларна вода, олио, зехтин, минерална вода. Някои от нашите клиенти използват машините ни в областта на фармацевтиката.
3Колко са точни? Каква е грешката на машината?
Грешката, която нашите машини допускат е под 1 мл. Важно условие, за да запазите перфектна точност е да контролирате нивото на съда, от който всмуквате. Това може да бъде изпълнено по няколко начина. Ние можем да ви предложим, вариант със следене на нивото от ултразвуков датчик, следене на ниво с капацитивни датчици, следене на ниво с нивомери. Повече за тези продукти може да научите на www.stselectronics.eu
4Какво може да се счупи в машината? Какви са резервните части?
Постарали сме се да вложим възможно най-устойчиви продукти, които да бъдат подходящи дори за работа с агресивни смеси. Флуида има допир до силиконовите маркучи, до силиконовите клапани на помпата и някои съставни части изработени от пластмаса. Силиконовият материал както на маркуча така и на помпата е много издражлив на температура и агресивни смеси. Корпусът на машината е хромникелов, което няма да доведе до ражда и е подходящ за ХВП.
5Как се настройва машината?
Машината има 2 параметъра, които може да се настройват. Време и скорост. Решихме така, защото нашите клиенти могат с 1 машина да пълнят коренно различни по вискозитет и консистенция продукти. Първоначално правите няколко опита, с които виждате при каква скорост и какво време постигате желаният от Вас обем. След това може да запаметите тези настройки в 8 програми, които да достъпвате с натискането на бутон - това ви дава лесен достъп до продукта, който искате да дозирате. Може да ползвате тези програми не само за различни продукти, но и за различни обеми от един и същ продукт. Например може да запазите на първа програма 100мл, а на втора 500 мл.
6Каква е максималната температура на течността, която мога да дозирам?
До 80-85 °C
 

Предстоящо откриване

Очаквайте новата ни производствена база до края на годината


bg_BGBulgarian
en_GBEnglish bg_BGBulgarian