Контакти

 

Често задавани въпроси

За етикетиращите машини

1Какво е бързодействието?
Бързодействието на машината е свързано с два фактора. Първо диаметъра на съда, колкото е по-малък толкова по-малко време отнема за залепяне на етикета. Второ машините са полуавтоматични - съдовете се поставят и махат на ръка, което зависи от бързодействието на самият оператор. От нашият опит установяваме следните граници на капацитет на машините - 400 - 600 бр./час.
2Какво е ултразвуков датчик?
Датчика, който решихме да вградим в машината, е ултразвуков. Технологията му позволява да отчита безконтактно етикета, което предполага 0% амортизация. Сензора е ефективен и поради още една причина. Ултразвуковият принцип на работа измерва разликите в дебелината на етикет и междуетикетие (празно пространство, където е само основата). Това ви дава възможност да работите с всякакви комбинации и дизайни на етикет/основа. Дори прозрачен етикет на прозрачна основа.
3Мога ли да лепя конусни съдове?
На машината може да се работи и с конусни шишета/флакони. Предварително трябва да бъде разпечатан етикет на подходяща дъга.
4Какви съдове може да лепя на вашите машини?
Може да работите с всички цилиндрични опаковки - шишета, бутилки, буркани, ПВЦ флакони с диаметър от 25 мм. - до 160 мм.
5Мога ли да лепя два етикета? Лице и гръб.
Да можете. Машината има микроконтролер, който позволява да лепите два етикета и пресмята разположението им да бъде симетрични върху съда. Двата етикета могат да бъдат в различна форма и размер, стига да съотвестват на процеса по отчитане на етикета. За ваше улеснение е да бъдат разпечатани на една ролка, в последователност лице-гръб или обратното.
6С какви етикети работи машината
Етикетите трябва да бъдат разпечатани на ролка. Важно условие е да се спазва разстоянието между етикета да бъде > 2,5 мм. и диаметъра на шпулата да бъде >76 мм. За повече информация вижте страницата на машината, която сте избрали.

За дозиращите машини STS

1Какво е бързодействието?
Бързодействието се определя от обема, който дозирате и от бързината с която сменяте бутилката. В зависимост от машината, която изберете имаме такава за малки обеми (3.5л./мин. при вода) и такава за големи обеми (10л./мин. при вода).
2Какви течности мога да дозирам/пълня?
Машините ни са разделени в две серии - за гъсти и за редки течности. Имаме машини за дозиране на кремообразни, шампоанообразни и други подобни като вискозитет козметики. Също така на наши машини се дозират розова вода, лавандулова вода, мицеларна вода, олио, зехтин, минерална вода. Някои от нашите клиенти използват машините ни в областта на фармацевтиката.
3Колко са точни? Каква е грешката на машината?
Грешката, която нашите машини допускат е под 1 мл. Важно условие, за да запазите перфектна точност е да контролирате нивото на съда, от който всмуквате. Това може да бъде изпълнено по няколко начина. Ние можем да ви предложим, вариант със следене на нивото от ултразвуков датчик, следене на ниво с капацитивни датчици, следене на ниво с нивомери. Повече за тези продукти може да научите на www.stselectronics.eu
4Какво може да се счупи в машината? Какви са резервните части?
Постарали сме се да вложим възможно най-устойчиви продукти, които да бъдат подходящи дори за работа с агресивни смеси. Флуида има допир до силиконовите маркучи, до силиконовите клапани на помпата и някои съставни части изработени от пластмаса. Силиконовият материал както на маркуча така и на помпата е много издражлив на температура и агресивни смеси. Корпусът на машината е хромникелов, което няма да доведе до ражда и е подходящ за ХВП.
5Как се настройва машината?
Машината има 2 параметъра, които може да се настройват. Време и скорост. Решихме така, защото нашите клиенти могат с 1 машина да пълнят коренно различни по вискозитет и консистенция продукти. Първоначално правите няколко опита, с които виждате при каква скорост и какво време постигате желаният от Вас обем. След това може да запаметите тези настройки в 8 програми, които да достъпвате с натискането на бутон - това ви дава лесен достъп до продукта, който искате да дозирате. Може да ползвате тези програми не само за различни продукти, но и за различни обеми от един и същ продукт. Например може да запазите на първа програма 100мл, а на втора 500 мл.
6Каква е максималната температура на течността, която мога да дозирам?
До 80-85 °C

Принтери Primera

1Каква е средната цена на етикет?
Това зависи от размера на покритието и цветовете, използвани във вашия дизайн. Можем да предоставим тази обща информация: LX500 / LX500c: при 50% покритие на етикет 102 mm x 102 mm при разделителна способност по подразбиране, цената на етикет може да варира от 0,08 лв. до 0,17 лв. RX500: при 50% покритие на етикет 102 mm x 76 mm при разделителна способност по подразбиране, цената на етикет може да варира от 0,08 лв. до 0,17 лв.. С добавянето на RFID инкрустация цената ще варира. LX600 / LX610 / LX910: при 50% покритие на етикет 102 mm x 76 mm при разделителна способност по подразбиране, цената на етикет може да варира от0,05 лв. до 0,12 лв. LX2000: при 50% покритие на етикет 102 mm x 76 mm при разделителна способност по подразбиране, цената на етикет може да варира от 0,017 лв. До 0,06 лв.
2Колко етикета можете да отпечатате с 1 касета с мастило или комплект касети с мастило?
Можем да предоставим тази обща информация: LX500 / LX500c / RX500: при 50% покритие на етикет 102 mm x 76 mm при разделителна способност по подразбиране, ще получите около 600 до 800 етикета за касета с мастило LX600 / LX610 / LX910: при 50% покритие на етикет 102 mm x 76 mmпри разделителна способност по подразбиране, ще получите около 1300 до 1800 етикета зза касета с мастило LX2000: при 50% покритие на етикет 102 mm x 76 mmпри разделителна способност по подразбиране, ще получите около 1200 до 2300 етикета за комплект мастилени касети
3Кои принтери предлагат вграден нож за рязане на етикети.
LX500c има вграден нож в стил гилотина, докато LX600, LX910 и LX2000 предлагат вграден нож за етикети в стил „колело“. LX610 има вградено острие за нож за щанцоване за рязане на етикети в персонализирани форми и размери. LX610 също има вграден резач в стил "колело".
4Какви операционни системи поддържат тези принтери?
Всички принтери Primera работят с Windows 7/8/10 + или MacOS 10.11+
5 Каква е най-високата разделителна способност на всеки принтер?
Резолюцията на печат е 1200 dpi. Всички могат да печатат до максимум 1200 x 4800 dpi, въпреки че обикновено се предпочитат настройки 1200 x 1200 и 1200 x 2400, тъй като печатат по-бързо
6Принтерите предлагат ли софтуер за проектиране на моите етикети?
Да, те идват с основна програма за дизайн за Windows, наречена BarTender UltraLite. LX610 не включва този софтуер, но можете да изтеглите Bartender безплатно на уебсайта на Primera. Позволява ви да импортирате графики, лога и т.н. и да добавяте неща като баркодове. Можете също така да проектирате своите етикети в пълнофункционална програма за дизайн, да ги запазите като файлове с висока разделителна способност .jpg, .tiff, .bmp, .png или .pdf и да използвате софтуерa, за да ги подредите върху вашия етикет и да отпечатате. Или можете да отпечатвате директно от собствения си софтуер за графичен дизайн, като Adobe® Illustrator®, стига този софтуер да ви позволява да промените размерите на страниците до размерите на вашите етикети. За Mac не включваме софтуер, тъй като повечето потребители на Mac предпочитат да печатат директно от програми като Adobe Illustrator или Photoshop. Ако не сте дизайнер, лесен за използване софтуерен пакет, който препоръчваме за Mac, е софтуерът Label LIVE. Можете да изтеглите безплатна пробна версия на уебсайта на Primera.
7В комплекта с принтера има ли включен софтуер?
Да. LX610 се предлага със софтуера PTCreate Standard на Primera за Windows. PTCreate Standard ви позволява да импортирате изображения и да изрязвате различни форми на етикети. PTCreate Pro се предлага за допълнителна покупка и работи както с Mac, така и с Windowa. PTCreate Pro позволява отпечатване и изрязване на контурни форми. Всички други принтерни мастиленоструйни принтерни етикети се доставят със софтуер на Windows, наречен BarTender UltraLite. Това е лесен за използване, много полезен инструмент, който ви помага да подредите дизайна си с правилните размери на етикета и след това да ги отпечатате. За RX500 трябва да надстроите до BarTender Professional или по-нова за RFID функционалност.
8Този принтер прави ли баркодове?
Да, за потребителите на Windows се предлага със софтуера BarTender UltraLite, който включва почти всеки шрифт на баркод, използван в бизнеса и индустрията по целия свят, включително 2D баркодове. LX610 не включва този софтуер, но можете да изтеглите Bartender безплатнo. Моля, обърнете внимание, че BarTender поддържа само етикети за предварително изрязване. Той не поддържа вградената цифрова функция за изрязване на LX610.
9 Етикетите водоустойчиви ли са?
Не използваме думата „водоустойчив“, но няколко от нашите етикети, когато са отпечатани върху LX600, LX610, LX910 и LX2000 с пигментни мастила, са силно водоустойчиви. Не препоръчваме LX500 / RX500 за етикети, които ще бъдат изложени на вода. Черното на LX500 / RX500 е направено чрез смесване на циан, магента и жълто. Толкова насищане с мастило може да се размаже, когато се намокри, без значение кой вид етикет използвате. Важно е да подберете подходящaта медия за вашето конкретно приложение. Това важи особено за водоустойчивостта. Преди да поръчате голямо количество празни етикети, трябва да изпробвате някои отпечатани етикети на вашите продукти в средата, в която ще се използват. Като цяло, ние предлагаме синтетични медии/субстрати за висока влажност или влажна среда. Виниловите, BOPP и полиестерните етикети са идеални. Най-водоустойчивият субстрат, който продаваме, са прозрачните и бели полиестерни етикети. Те обаче са и най-скъпите. Винил и BOPP са чудесни алтернативи, но отново трябва да бъдат тествани, преди да поръчате голямо количество празни етикети. Винилът е идеален и за много малки или с неправилна форма контейнери, тъй като е много мек и приспособим. За приложения, при които водата не е проблем, хартиените етикети се представят изключително добре и са на достъпна цена. За тези, които се нуждаят от решение за етикети, съвместимо с GHS, LX2000 е идеалният избор. С пигментно мастило и материал Tuffcoat Extreme PolyJet на Primera, LX2000 вече е преминал секция 3, BS5609 тестване. Тестването включва отстраняване на отпечатък с помощта на самозалепваща се лента, устойчивост на износване и постоянство на оценките на отпечатъка при екстремни условия, включително излагане на ултравиолетова светлина и многократно солен спрей и потапяне. Материалите и отпечатаните изображения от LX2000 преминаха и в трите категории.
10 Колко дълго ще издържи печата?
Всички мастила, независимо дали са багрилни или пигментни, ще започнат да избледняват с времето. Обикновено багрилното мастило се препоръчва за вътрешна употреба на продукти, които ще се консумират за по-малко от година. Ако се излагат ежедневно на пряка слънчева светлина или ярка вътрешна светлина, багрилните мастила могат да започнат да избледняват след няколко месеца. Багрилните мастила осигуряват най-добрата гама от ярки, живи цветове, така че обикновено се предпочитат пред пигментните мастила за продукти, които отиват върху храни, вино и други консумативи. Пигментното мастило има превъзходна UV устойчивост. Пигментните мастила на Primera са тествани на открито повече от година с малко забележимо избледняване. Обикновено се избира пигментно мастило, ако се изискват много години на закрито или до две години живот на открито с малко избледняване. Етикетите, отпечатани с пигментно мастило, ще бъдат малко по-малко ярки, така че обикновено се избират за по-индустриални типове проекти като GHS етикети, етикети, значки за идентификация на снимки, етикети на кошчета и много други.
11Могат ли касетите с мастило да се зареждат отново?
Не, те са проектирани и произведени за еднократна употреба.
12 Безжичен ли е някой от вашите принтери?
Да, LX2000 може да бъде свързан чрез USB 2.0 или чрез Ethernet или вградена безжична връзка
13Трябва ли да купувам етикетите и мастилото от вас?
Желателно е консумативите да се закупуват от нас или от официалната дистрибуторска мрежа на Primera, за да разчитате, че материалите винаги ще бъдат съвместими, а вие ще постигнете високо качество на печат.
 

Предстоящо откриване

Очаквайте новата ни производствена база до края на годината
bg_BGBulgarian